Testing

Stadshuskällaren

En meny som andas "i skogen i stan", i en ljuvlig atmosfär med levande ljus under källarvalven.

Stadshuskällaren

Kungsholmen

En meny som andas "i skogen i stan", i en ljuvlig atmosfär med levande ljus under källarvalven.

Därför bör du äta här:

  • Gastronomin, ”I skogen I stan”, tolkad och utförd av köksmästare Magnus Santesson, medlem i svenska kocklandslaget.
  • Här sitter du under vackra källarvalv i en härlig atmosfär med utrymme för samtal.
  • Restaurangens passion för smaker, alltid kopplat till säsongens noggrant utvalda råvaror.
  • Detta är en plats där vinet får extra stort utrymme. Från valet av vin som serveras på glas, till dryckespaket och temakvällar med inbjudna vinmakare.

 

Stadshuskällaren - en restaurang i Stockholms stadshus

Under trivsamma källarvalv hittar du Kungsholmens doldis, Stadshuskällaren beläget i Stockholms stadshus. Inled kvällen i baren med en drink på säsongens smaker och kökets snacksmeny. I matsalen fladdrar lågorna från de tända ljusen, musiken är välvald och servicen på topp. Inramningen är som gjord för långa härliga samtal över god mat och dryck. Njut av interiören, som kombinerar samtida svensk design med välbevarade inslag från Stadshuskällarens ursprungliga inredning och möbler från 1920-talet.

 

I skogen i stan

Stadshuskällarens matfilosofi har alltid varit att ta vara på det naturen ger oss. Det unga köksteamet arbetar med svenska smaker och skapar moderna svenska rätter på utvalda råvaror i säsong direkt från skog, mark och hav. Vilt står på menyn men också fisk, skaldjur och gröna rätter. Allt samspelar med matfilosofin, ”i skogen i stan”. Här är rätterna lika goda som de är vackra, från snacks och förrätt till de ljuvliga desserterna skapade av deras Pastry Chef Andreas Elofsson.

 

En välkurerad vinlista

Här hittar man viner från klassiska vinländer som Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland. Även USA är välrepresenterad och för dig som vill dricka svenskt finns det ett antal producenter att välja på. Stadshuskällaren arrangerar regelbundet vinkvällar med besök från vinmakare och vinsamarbetspartners eller viner valda av deras egen Head Sommelier. Vinerna matchas med menyer skapade av köksmästare Magnus Santesson, tillika medlem i svenska kocklandslaget. 

“Jag är helt blown away av er, lokalen, menyn och hela upplevelsen. Jag kommer snart tillbaka” 

”Vi älskar ert julbord. Det är numera en tradition att ta med hela familjen och komma i julstämning hos er. Så lyxigt med alla de små serveringarna som hela tiden fylls på. Och dekorationerna är så fina”

“Your place is magical. Looking forward to spending more cozy evening here” 

 ”Nobelupplevelsen hos er var enastående. Vi firade min frus födelsedag och åt menyn från hennes födelseår. Vilken upplevelse!”